La meva cistella
La teva cistella està buida
Tens algun dubte?

Si vols resoldre algun dubte sobre SUIFF, si us plau, emplena el formulari i ens posarem en contacte amb tu:

Contacta'ns

La importància de la salut muscular en la salut emocional

Per gaudir d'una bona qualitat de vida és important tenir uns músculs forts i saludables. Els músculs produeixen i alliberen compostos que tenen un rol rellevant en l'activació i distribució d'algunes cèl·lules immunes.

Com podem tenir cura dels nostres músculs?

  • Treballar la força. Realitzant exercici de força de forma regular ajudem a enfortir els músculs. El més recomenable és dedicar almenys 150 minuts d'exercici d'alta intensitat a la setmana.
  • Alimentació saludable. Els músculs es construeixen en base al que mengem, per això és molt important mantenir una alimentació saludable, incloent, sobretot, proteïnes, ja que són les que ajuden a construir les substàncies de defenesa i a mantenir les cèl·lules immunes.
  • Treballar la flexibilitat. Mantenir bons nivells d'amplitud de moviment articular facilita la producció de força en les accions quotidianes i en els gestos esportius.
  • Tenir cura de la nostra posició corporal, tant a l'hora de seure, caminar o fins i tot dormir. És molt important mantenir la columna en bon estat. Per exemple, per fer-ho, podem ajudar-nos de coixins per dormir còmodament en posició fetal.

La importància de la salut muscular en la salut emocional

L'activitat física moderada realitzada amb regularitat millora la salut, no només física, sinó també mental i emocional. L'exercici físic revoluciona els nuerotransmissors, augmentant la concentració de dopamina i serotonina, pel que provoca una sensació de benestar.

Durant la pràctica de l'exercici físic, els músculs generen miokines, uns senyalitzadors que s'interrelacionen amb altres òrgans. Les miokines s'encarreguen de regular la diferenciació, proliferació i regeneració muscular.

Pel que fa a la comunicació amb el cervell, aquestes miokines ajuden a la creació de cèl·lules neuronals, la plasticitat neuronal i regulen la sensació de sacietat.

D'altra banad, quan entrenem, el múscul secreta uns metabolits que afecten directament a l'expressió de certs enzims i hormones que regulen la kirunenina, un metabolit del triptofan que pot estar implicat en la fisiopatologia de la depressió.

Estimulació de la secreció de BDNF

El BDNF o Factor neurotrófic derivat del cervell és una proteïna que estimula el creixement i la diferenciació de cèl·lules neuronals, la plasticitat neuronal, la funció de l'hipocamp i la cognició.

El BDNF fomenta la capacitat plàstica del cervell perquè es pugui adaptar millor a les situacions i modificar-se en funció de l'ambient. L'activitat física és un dels recursos efectius per augmentar els nivells de neurotrofines.